: +30 (6976292001) 

elenfrderues

Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος - Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο-

alonissos

Ο καπετάνιος βγάζει πορεία:

Το σημερινό πρωινό περιλαμβάνει εκδρομή με το σκάφος στα νησάκια των Βορείων Σποράδων Πευκόφυτα, με ορμίσκους, κρυστάλλινα νερά, ψαράδικους οικισμούς.

Αντιηλιακό, καπέλο, πετσέτα, μαγιό και βρίσκετε τη θέση σας στο σκάφος για να απολαύσετε την ωραιότερη θέα.

Δεν χρειάζεται να σας απασχολήσουν τα... διαδικαστικά: έχετε νοικιάσει σκάφος με καπετάνιο που φροντίζει για όλα.

alonissos02

mamamia7

 San Jonh mamma mia1

Αξίζει να δείτε στην Αλόννησο

Η ομορφιά των Σποράδων στο μεγαλείο της
Ένας αληθινός τόπος αναψυχής είναι η Αλόννησος, όπου οι αισθήσεις γίνονται ένα με τη φύση. Σε αυτό το νησί θα γίνετε σίγουρα φυσιολάτρης, θα λαχταρήσετε να γίνετε περιπατητής, θα απολαύσετε διακοπές με ταίρι τη φύση. Το νότιο τμήμα του νησιού, γεμάτο με δαντελωτές παραλίες, γραφικούς όρμους με γαλαζοπράσινα νερά, πευκόφυτες περιοχές. Το κεντρικό και βόρειο τμήμα της Αλοννήσου, πλούσιο σε εναλλαγές. Ο παραδοσιακός οικισμός της Xώρας, το πυκνό δίκτυο σηματοδοτημένων περιπατητικών μονοπατιών, το γαλήνιο περιβάλλον. Όλα δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό. Και εσείς θα ξεχάσετε αμέσως τη λέξη «άγχος».

Βόλτα στην παλιά Χώρα
Περπατήστε στα σοκάκια της παλιάς Χώρας του νησιού την ώρα που δύει ο ήλιος και θα ψάξετε και εσείς να δείτε από κάπου τον φωτεινό δίσκο που βουτάει στη θάλασσα. Όταν τον βρείτε, εκείνος θα σας χαρίσει ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίο. Η παλιά Χώρα της Αλοννήσου, με τα σπιτάκια κολλημένα σαν στρατιωτάκια, μοιάζει με κάστρο που ατενίζει από ψηλά ολόκληρη τη Μεσόγειο... Μια πόλη-φάντασμα που αναβιώνει την αίγλη της, πιο όμορφη από ποτέ, σας προσκαλεί να την εξερευνήσετε.

Περιπατητικά ταξίδια στη φύση
Την αγνή, αλλά άγρια μεσογειακή ομορφιά του νησιού θα την ανακαλύψετε βήμα-βήμα. Μέσα από περιπατητικές διαδρομές, σας αποκαλύπτεται ολόκληρη η Ελλάδα: πυκνά δάση πεύκων, χαμηλοί θάμνοι, αρωματικά φυτά, πουρνάρια, κέδροι, κουμαριές, απολαυστικά σημεία θέας... Οι εναλλαγές του τοπίου θα σας ενθουσιάσουν. Το δίκτυο των μονοπατιών είναι μεγάλο και έχει επαρκή σήμανση. Σημειώστε: με ελαφρά πεζοπορία, θα φτάσετε σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού, το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων.

Αλόννησος: Το νησί της μεσογειακής φώκιας
Πολύτιμα ερημονήσια με περίεργα ονόματα, όπως Περιστέρα, Κυρα-Παναγιά, Γιούρα, Πιπέρι, Ψαθούρα, Σκάντζουρα, κατανεμημένα σε δύο ζώνες σχηματίζουν το νοητό πλέγμα ενός «πάρκου» θαλασσινού για την προστασία της μεσογειακής φώκιας. Αυτός ο πολύτιμος βιότοπος έχει «έδρα» του την Αλόννησο και αποτελεί ένα από τα τελευταία «καταφύγια» για το σπάνιο, πανέξυπνο θηλαστικό που ζει σε δυσπρόσιτες σπηλιές. Για να προστατευθεί, άνθρωποι και σκάφη απαγορεύονται στα περισσότερα από τα νησιά του πάρκου.

Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος - Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο-

Εκκίνηση από το λιμάνι της Σκιάθου 10,00 π.μ. και επιστροφή 20,30 μ.μ., με 5 έως 6 στάσεις για κολύμπι, στάση στο νησί Τσουγκριά, για κολύμπι και πρωινό καφέ, στάση στο νησί Δασιά, για κολύμπι και να δούμε την σπηλιά με τις Φώκιες, στάση στην παραλία Καστάνη και Μηλιά ( Mamma Mia ) για να συνεχίσουμε το κολύμπι μας, στάση στο λιμάνι της Αλοννήσου για επίσκεψη στην γραφική Χώρα, -η Αλόννησος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Σποράδων-, στάση στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της, το οποίο αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή της Ευρώπης, το φυσικό καταφύγιο της απειλούμενης με εξαφάνιση μεσογειακής φώκιας Monachus Monachus, στάση στο νησί Περιστέρα για να δούμε τα δελφίνια, κολύμπι, φαγητό της αρεσκείας (ψάρι η κρέας, άλλο φαγητό για παιδιά) που παρασκευάζετε μέσα στο σκάφος και εν συνεχεία χαλάρωση, το απόγευμα στάση στήν Εκλησσία Αγ. Ιωάννης (Mamma mia) για φωτογραφίες, στάση στα Λαλάρια και Κάστρο για κολύμπι και φωτογραφίες (Αγ. Ιωάννης, Λαλάρια και Κάστρο εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες), και μια τελευταία στάση στο νησί Αρκος για κολύμπι, φρούτο και απογευματινό καφέ η τσάι.

In the Northern Sporades group of islands, Skiathos, Skopelos, Alonissos that we visit four types of dolphins have been spotted. The Striped dolphin, the Short-beaked common dolphin, the Common-bottlenose dolphin and Risso’s dolphin. All the dolphins we may encounter during our day sailing trips live in the open sea, their natural environment and we must respect this. We do not allow our guests to swim with them nor feed them since they are wildlife. We will try our best to give you as much time needed, making sure you all have the chance to capture this beautiful and unique moment.

Dolphins give birth approximately every 3 years mostly in the warm months of the year
Dolphins feed on squid, mackerel, herring and cod.
On average an adult dolphin will eat 4-9% of its body weight in fish, so a 250 kg (550 lb) dolphin will eat 10-22.5 kg (22-50 lb) fish per day.
There are about 100 teeth in the mouth of a dolphin. They use the teeth to grab their prey but they don’t chew it. All food is swallowed whole.
The dorsal fin on every dolphin is very unique and it can be used to identify them from each other
Dolphins are very fast swimmers they can swim to speeds between 35-60 klm/h
Up to 20 feet in the air is the distance that a dolphin can leap
A dolphin needs to get air at different intervals. Some need air every 20 seconds but others only need it every 30 minutes.
How do dolphins sleep? They switch half of their brain off. They need part of their brain aware in order to breath at intervals otherwise they would suffocate. They sleep for about 8 hours daily in this fashion.
Dolphins can live up to 45 years of age

Dolphin

Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονται:

Δέκα νησιά Σκιάθος, Μαραγκός, Τσουγκριά, Δασιά, Σκόπελος, Αλόννησος, Περιστέρα, Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, Κυρά Παναγιά, Αρκος
Φαγητό, φρούτα, νερό, αναψυκτικά, κρασί,καφέ, κόστος καυσίμων, Φ.Π.Α.
Τιμή: 3.000,00 euro

 

1

2

3

dolphin sea marine park Alonissos

1737

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luxury Yachts Themis iv

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα. Η χρήση του ιστότοπου yachting-themis-iv.gr προϋποθέτει την πλήρη αποδοχή των cookies που χρησιμοποιούμε. More details…