: +30 (6976292001) 

elenfrderues

Trips to Pagasitikos

tzasteni

 

** Sun and Sea **

 

Αποδράστε κάθε ηλιόλουστη ημέρα όλον τον χρόνο στη γαλήνη του Παγασητικού

 

Ημερήσιες εκδρομές στον Παγασητικό κόλπο με στάση στο νησί Τρίκερι 2017

coverimage

 

Κάθε Κυριακή  ( εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες ),  πρωί, από Απρίλιο & Μάιο 2017, και από Σεπτέμβριο, Οκτώβριο & Νοέμβριο 2017, αποπλέουμε από το λιμάνι του Βόλου για ιδιωτικές εκδρομές ( μέχρι 8 άτομα ) με περιήγηση στον Παγασητικό κόλπο με προορισμό το νησί Τρίκερι, για κολύμπι, περίπατο και φαγητό.

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή 3 ημέρες πριν

 

Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονται:

Νερό, αναψυκτικά, καφέ, κόστος καυσίμων, Φ.Π.Α.

Τιμή: για 8 άτομα Pricing is available upon request.

 

Diving into cobalt blue waters

The sun rays are diffracted in the limpid waters and an aquatic universe is revealed to you: caves shrouded in mystery, shipwrecks that were once the target of piratical plunder, colourful reefs and a vast array of submarine flora and fauna. In the experienced hands of diving experts you can glide freely and gracefully amongst all the watery secrets that lie just out of sight of the regular beachgoer.

Double the temptation
Didimes, the Greek word for twins, is the collective name for the sunken caves along the Pagasitikos coastline that have proved an irresistible draw for divers. Just cast anchor on the millpond surface above them and dive headfirst into exploration. The march of time and ceaseless aquatic currents have crafted wondrous shapes out of the rocks and on the cave walls, colours and patterns betray nature’s own masterly, majestic brush work. This is one case where going to rock bottom can take you to awesome heights of inspiration!

Delving into Davy Jones’ locker
The Pagasitikos Gulf is strewn with shipwrecks waiting for years in the silence of the deep. Maybe, you will be one of the lucky ones to uncover all their riddles. Swimming between crumbling masts and dilapidated hulls, tales of adventure on the high seas... of heroic battles... of dastardly pirates... will flood through your imagination. The diving schools in Milina, Afyssos and Horto are old hands in guiding streams of wide-eyed romantics down to shipwrecks in Agia Kyriaki, Trikeri and along the Lefteris reef, to name but a few.

Good reef! It’s remarkable!
The reef at Faros Trikeri rests on white sand and transparent waters bring all its magic into wonderfully clear view. Starfish, sponges and shells jostle for position on the rocks; corals and sea flowers provide a panoply of colour. And no, you will not experience all this alone! Shoals of fish, and perhaps a dolphin or a turtle or two, will join you on the swim of a lifetime.

Immerse yourself in the mind-boggling gulf of Pagasitikos.

 

Pelion22

 

mapofarea1

Ο Παγασητικός κόλπος είναι κλειστή και σχετικά αβαθής θάλασσα που σχηματίζεται ανάμεσα στην κύρια ελληνική χερσόνησο και την χερσόνησο του Πηλίου. Στον μυχό του κόλπου, βρίσκεται το λιμάνι του Βόλου.

Ο κόλπος έχει έκταση περίπου 175 τετρ. χλμ. και μέγιστο βάθος 102 μ. Το άνοιγμα (είσοδος) του κόλπου περιορίζεται νότια, προς τον Ευβοϊκό κόλπο και το Αιγαίο πέλαγος, ανάμεσα στο ακρωτήριο Τρίκερι, της Μαγνησίας, (ανατολικά), και το ακρωτήριο Σταυρός της βορειοανατολικής χερσαίας λωρίδας της Φθιώτιδας (δυτικά), διατηρώντας άνοιγμα μόνον 4 χλμ.

Οι παραλίες του Πηλίου τόσο από τη μεριά του Αιγαίου Πελάγους όσο και από τη μεριά του Παγασητικού, φημίζονται για τα καταγάλανα καθαρά νερά, και πολλές έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Παγασητικός είναι θερμή θάλασσα και οι βουτιές μπορούν, καιρού βέβαια επιτρέποντος, να φτάσουν μέχρι και τα μέσα του φθινοπώρου. Με δυο λόγια, θα σας παρουσιάσουμε τις πιο γνωστές παραλίες της περιοχής για να έχετε επιλογές για τα μπάνια του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη.

 1 new 1024x576 2 new 1024x576

12 Copy 1024x768shutterstock 58727461 1024x683

Υπάρχουν παραλίες για όλες τις προτιμήσεις. Ήσυχες ή κοσμικές. Με αμμουδιά ή βότσαλο. Από τη μεριά του Παγασητικού Κόλπου μπορείτε να επιλέξετε να κολυμπήσετε στα εξής μέρη:

Κάτω Λεχώνια
Αφήνοντας τον Βόλο και την Αγριά, είναι η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε. Μόλις 10xλμ. από τον Βόλο στον παραλιακό δρόμο προς το Πήλιο. Το μπάνιο εδώ συνδυάζεται με καφέ ή ποτό καθώς υπάρχουν αρκετές προτάσεις διασκέδασης.

Κάτω Γατζέα
Αποτελεί το επίνειο της Άνω Γατζέα που βρίσκεται χτισμένη λίγο ψηλότερα. Η παραλία βρίσκεται μπροστά στον ομώνυμο οικισμό και έχει άμμο με ψιλό βοτσαλάκι.

Συκιά
Δίπλα σχεδόν από τον οικισμό της Κάτω Γατζέα, βρίσκεται η παραλία της Συκιάς. Χαρακτηριστικό της τα δέντρα που φτάνουν μέχρι την παραλία και προσφέρουν σκιά στους λουόμενους.

Πλατανιδιά
Μικρή παραλία στον ομώνυμο οικισμό.

Καλά Νερά
Από τις πιο γνωστές παραλίες στη μεριά του Παγασητικού Κόλπου. Οργανωμένη αμμουδερή αρκετά μεγάλη παραλία 20xλ. από τον Βόλο. Υπάρχουν ξαπλώστρες και πολλά μέρη για φαγητό, ποτό καθώς και για διαμονή.

Κορόπη (ή Μπούφα)
Η Μπούφα είναι η μεγαλύτερη παραλία του Πηλίου και βρίσκεται ανάμεσα στα Καλά Νερά και την Άφησσο. Συγκεντρώνει κάθε χρόνο πολλούς παραθεριστές. Έχει πολύ καθαρά νερά, χρυσαφένια άμμο, αρκετά δέντρα στην άκρη της και βρίσκεται μόλις 25xλμ. από την πόλη του Βόλου.

 

 

Άφησσος
Στο πολύ γνωστό τουριστικό θέρετρο της Αφήσσου, υπάρχουν αρκετές παραλίες με πιο γνωστές την παραλία Αμποβός, το Λαγούδι, την Καλιφτέρη, την Αγία Ευθυμία, την Ραζή κ.ά. Οι περισσότερες έχουν ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Η Άμποβος και η Καλιφτέρη είναι οργανωμένες παραλίες με θαλάσσια σπορ και βρίσκονται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Η παραλία Λαγούδι είναι πιο ήσυχη και με βοτσαλάκι. Χαρακτηριστικά τα δέντρα πάνω από την παραλία που προσφέρουν σκιά και δροσιά το καλοκαίρι. Επίσης και η παραλία Ραζή δε διαθέτει οργάνωση. Είναι όμως πολύ ήσυχη και καθαρή.

Λεφόκαστρο
Όμορφη, ήσυχη παραλία με άμμο και λεπτό βοτσαλάκι. Η πλούσια βλάστηση της περιοχής φτάνει μέχρι τη θάλασσα και χαρίζει πολύ όμορφες εικόνες στον επισκέπτη. Απέχει 33 χιλιόμετρα από τον Βόλο.

Παραλία Κάλαμος
Μπροστά από τον παραθεριστικό οικισμό του Καλάμου, 45 περίπου χιλιόμετρα από τον Βόλο, βρίσκεται η όμορφη, ήρεμη παραλία του οικισμού. Δεν διαθέτει καμία οργάνωση.

Παραλία Πάου
Σε ένα ήρεμο περιβάλλον, λίγο Βορειότερα από το Χόρτο βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Πάου ή οποία δε φαίνεται από τον κεντρικό δρόμο. Η πρόσβαση γίνεται μέσω της Αργαλαστής.

 

 

Τρίκερι - παραλίες
Βρίσκονται στο νησάκι Παλιό Τρίκερι. Εδώ ξεχωρίζει το ακρογιάλι της Πράσινης Αμμου με τα κρυστάλλινα νερά (30 λεπτά από το λιμάνι). Το ίδιο όμορφο σκηνικό επαναλαμβάνεται στις παραλίες Αφέτκα (όπου δεσπόζει ένα παλιό και σήμερα εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο) και Άγιος Γεώργιος. Οι δυο θαυμάσιες αυτές ακρογιαλιές προσεγγίζονται επίσης από το μοναστήρι της Παναγίας με κατηφορικό μονοπάτι.

Δυτικά από το λιμανάκι του Αϊ-Γιάννη με περπάτημα περίπου 30 λεπτών, θα βρεθείτε στην παραλία της Αγίας Σοφίας. Στην απέναντι ακτή, θα απολαύσετε τη βοτσαλωτή ακρογιαλιά του Αλογόπορου. Ερχόμενοι από Μηλίνα θα δείτε από ψηλά το "θαύμα" της Τζάστενης. Είναι δύσκολο να αντισταθείτε στη γοητεία αυτής της μοναδικής θαλασσινής γωνιάς και να μην τολμήσετε μια βουτιά στα λαχταριστά νερά της.

Όμορφο νησί κοντά στην είσοδο του Παγασητικού κόλπου, το Παλαιό Τρίκερι - Κικύνηθος η αρχαία ονομασία του - είναι ιδανικός τόπος για περιπατητές και λάτρεις της θάλασσας. Ο γραφικός οικισμός - σταθμός για όσους ταξιδεύουν με εκδρομικό σκάφος στον Παγασητικό κόλπο -, η μονή της Ευαγγελίστριας, οι μικρές δαντελωτές ακρογιαλιές και οι χαμηλοί - κατάφυτοι από ελιές - λόφοι συνθέτουν την εικόνα του νησιού, στο οποίο δεν κυκλοφορούν τροχοφόρα. Στις δυτικές ακτές του νησιού, στον όρμο της Αγίας Σοφίας, έχουν εντοπιστεί λείψανα παλαιοχριστιανικής βασιλικής. Το Παλαιό Τρίκερι συνδέεται ακτοπλοϊκώς με το Βόλο. Tο Παλαιό Τρίκερι έχει 87 κατοίκους. Η ψηλότερη κορυφή του νησιού είναι 129 μ.

Το μοναδικό κατοικημένο νησί του Παγασητικού κυριολεκτικά μοιάζει ξεκομμένο από τον έξω κόσμο. Αν έρχεστε από την Αφυσσο, το Χόρτο, τη Μηλίνα ή από τ' άλλα καλοκαιρινά θέρετρα της περιοχής, θα νιώσετε κυριολεκτικά σαν να πατήσατε σε... άλλο πλανήτη! Στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, ούτε κανένα άλλου είδους μηχανοκίνητο όχημα. Ο μόνος θόρυβος που ακούγεται είναι από τις ντιζελομηχανές των καϊκιών όταν εγκαταλείπουν, πρωί κι απόγευμα, το λιμάνι.

Η κίνηση στα μαγαζιά της προκυμαίας είναι ζωηρή, αλλά σε ρυθμούς ανθρώπινους. Αλλοδαποί και Ελληνες γίνονται μια παρέα στα καφέ και στις ταβέρνες. Κανείς δεν βιάζεται! Σε λίγο θα έχετε και εσείς αφομοιωθεί πλήρως στους ρυθμούς αυτής της φυσιολογικής, ωστόσο ξεχασμένης, καθημερινότητας.

Το ένα και μοναδικό χωριό του νησιού είναι ο Άγιος Γιάννης ή Παλιό Τρίκερι. Εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένη όλη την υποδομή. 2 ταβέρνες και μερικά καφέ. Δροσερή είναι η πλατεία με τα αρμυρίκια και τους ευκαλύπτους να τη σκιάζουν. Η εκκλησία του Αϊ-Γιάννη που έδωσε το όνομά της στο λιμανάκι, στέκει κάτασπρη από το 1786.

Αφορμή για την κτίση της Ιεράς Μονής ήταν το θαύμα της ευρέσεως της εικόνας της Παναγίας στη ρίζα μιας ελιάς. Τώρα το συντηρούν Τρικεριώτες και προσφέρουν τα δωμάτια για διαμονή (με κάποιο κόστος). Όταν επισκεφτείς το μέρος θα εύχεσαι να είχες τη δυνατότητα να μείνεις για μήνες: να ψαρεύεις, να πίνεις ελληνικό καφέ με την ανατολή του ήλιου, να κάθεσαι μέσα στην εκκλησία και να ακούς την ησυχία, να μην κάνεις τίποτα

Χτισμένο το 1835 – δέκα χρόνια μετά την ανακάλυψη θαυματουργής εικόνας μέσα σε ρίζα ελιάς – στέκεται με τις κεραμιδένιες στέγες του σαν κόκκινη φούντα πάνω από τον πράσινο ελαιώνα και τα ήσυχα νερά.

Η μονή κτίστηκε μετά την ανεύρεση της εικόνας της Παναγίας από έναν μοναχό, τον Δαμιανό, που ζούσε στο μοναστηράκι του Τιμίου Προδρόμου, στο λιμάνι. Στο μεγάλο συγκρότημα εντυπωσιάζουν τα 100 κελιά που είναι κτισμένα σε δυο επίπεδα γύρω από το καθολικό και στα οποία έμεναν αρχικά λίγοι μοναχοί και χωρικοί από το γειτονικό Τρίκερι που έρχονταν το φθινόπωρο για τη σοδειά της ελιάς. Ζούσαν όμως εδώ και το καλοκαίρι επειδή εδώ υπήρχε περισσότερο νερό από απέναντι...

Μια μαρμάρινη επιγραφή στην είσοδο του μοναστηριού μας θυμίζει την πιο θλιβερή περίοδο για τη Μονή, όταν ήταν τόπος εξορίας αριστερών στον εμφύλιο. Από το 1948 ως το 1953 περίπου 5.000 γυναίκες πέρασαν από τους ελαιώνες και τα κελιά της Μονής (στα κελιά έμεναν κυρίως φύλακες και αυτές σε σκηνές) μεταξύ των οποίων η Ρόζα Ιμβριώτη και η Αλέκα Παϊζη. Μετά το 1950, οι εξόριστες μετέτρεψαν πολλά από τα κελιά σε «εργαστήρια» –μοδιστράδικα, τσαγκαράδικα, παπλωματάδικα– έκαναν ατελιέ ζωγραφικής όπου δίνονταν και διαλέξεις ή μάθαιναν η μια στην άλλη γράμματα και τέχνες.

Γύρω από το καθολικό τα ωραία κελιά με τοξωτά ανοίγματα μας χαρίζουν ανακουφιστική τη σκιά τους. Να ξεϊδρώσουμε...Εδώ έμεναν ο Τρικεριώτες τον καιρό της συγκομιδής της ελιάς, στα χρόνια της ειρήνης. «Εδώ αδειάζει το μυαλό σου» λέει ο επιστάτης Στάθης Γιωργανιός κοιτώντας τον πυκνό ελαιώνα που βουίζει από τα τζιτζίκια.

Κάτι τέτοιο θα σκέφτηκε και ένας από τους διασημότερους επισκέπτες της περιοχής όταν έκανε στο μοναστήρι έναν πρωτοποριακό για την εποχή του ξενώνα. Ο Αλφόνς Χοχάουζερ ήρθε εδώ τη δεκαετία του ‘30 με σκοπό να βυθομετρήσει την περιοχή για τα γερμανικά υποβρύχια, λένε κάποοι στο χωριό. Επιστρέφει, μετά το ’50, νοικιάζει τα μισά κελιά της Μονής, τα διακοσμεί λιτά – δεν υπάρχει νερό και ρεύμα –φουρνίζει ψωμί, μαγειρεύει παραδοσιακά και από Ιούλιο ως Σεπτέμβριο φιλοξενούσε επώνυμους, από καθηγητές πανεπιστημίου ως και τη Γκρέτα Γκάρμπο λένε....

Ο δαιμόνιος Αυστριακός, παντρεύτηκε την τρικεριώτισσα οικονόμο του και πολύ αργότερα κατηγορήθηκε στην δικτατορία για κατάσκοπος. Διώχθηκε από το Τρίκερι, έστησε ανάλογο ξενώνα στο βόρειο Πήλιο, και όταν αρρώστησε από καρκίνο ανέβηκε το 1982 με χιονοθύελλα στο Πήλιο και πέθανε εκεί.

Glaros

 greecegreece

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luxury Yachts Themis iv

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα. Η χρήση του ιστότοπου yachting-themis-iv.gr προϋποθέτει την πλήρη αποδοχή των cookies που χρησιμοποιούμε. More details…