Contact us at : +30 (6976292001) 

elenfrderues

Day Trips To The Pagasitic Gulf

Day Trips To The Pagasitic Gulf

 

tzasteni

 

 

Αποδράστε κάθε ηλιόλουστη ημέρα από Απρίλιο & Μάιο, και Σεπτέμβριο & Οκτώβριο στη γαλήνη του Παγασητικού

 

Ημερήσιες εκδρομές στον Παγασητικό κόλπο με στάση στο νησί Τρίκερι

εικόνα εξωφύλλου

 Ταξίδια στον Παγασητικό

Κάθε Κυριακή  ( εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες ),  πρωί, από Απρίλιο & Μάιο, και από Σεπτέμβριο, Οκτώβριο & Νοέμβριο, αποπλέουμε από το λιμάνι του Βόλου για ιδιωτικές εκδρομές ( μέχρι 8 άτομα ) με περιήγηση στον Παγασητικό κόλπο με προορισμό το νησί Τρίκερι, για κολύμπι, περίπατο και φαγητό.

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή 3 ημέρες πριν

 

Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονται:

Νερό, αναψυκτικά, καφέ, κόστος καυσίμων, Φ.Π.Α.

Τιμή: για 8 άτομα Pricing is available upon request.

tsopelas button333

 

Καταδύσεις σε νερά του κοβαλτίου

Οι ακτίνες του ήλιου διαχέονται στα καθαρά νερά και αποκαλύπτεται σε σας ένα υδάτινο σύμπαν: σπηλιές που περιβάλλουν το μυστήριο, ναυάγια που κάποτε ήταν στόχος πειρατικής λεηλασίας, πολύχρωμοι ύφαλοι και μια τεράστια ποικιλία υποβρύχιας χλωρίδας και πανίδας. Στα έμπειρα χέρια των εμπειρογνωμόνων για καταδύσεις μπορείτε να γλιστράτε ελεύθερα και χαριτωμένα ανάμεσα σε όλα τα υδατικά μυστικά που βρίσκονται ακριβώς έξω από τα μάτια του κανονικού beachgoer.

Διπλός ο πειρασμός Ο
δίδυμος, η ελληνική λέξη για τα δίδυμα, είναι το συλλογικό όνομα για τις βυθισμένες σπηλιές κατά μήκος της ακτογραμμής του Παγασητικού που έχουν αποδειχθεί ακαταμάχητη κλήρωση για δύτες. Ακριβώς ρίξτε την άγκυρα πάνω στην επιφάνεια του μύλου πάνω από αυτά και βουτήξτε πρώτα στην εξερεύνηση. Η πορεία του χρόνου και τα ακίνητα υδρόβια ρεύματα έχουν δημιουργήσει θαυμαστά σχήματα από τα βράχια και στους τοίχους των σπηλιών, τα χρώματα και τα σχέδια προδίδουν τη δική του ιδιότροπη, μεγαλοπρεπή δουλειά. Αυτή είναι μια περίπτωση όπου η μετάβαση στο βράχο μπορεί να σας οδηγήσει σε εκπληκτικά ύψη της έμπνευσης!

Περπατώντας στο ντουλάπι του Davy Jones
Ο Παγασητικός κόλπος στρώνεται με ναυάγια που περιμένουν για χρόνια στη σιωπή των βαθιών. Ίσως, θα είστε ένας από τους τυχερούς που θα αποκαλύψουν όλες τις γρίφες τους. Το κολύμπι ανάμεσα σε καταρράκτες και ερειπωμένα κύτη, παραμύθια περιπέτειας στις ανοιχτές θάλασσες ... ηρωικών μάχες ... απλών πειρατών ... θα πλημμυρίσει τη φαντασία σας. Τα καταδυτικά σχολεία της Μηλίνας, του Αφυσσο και του Χόρτο είναι παλιά χέρια στην καθοδήγηση ποταμών ευσεβιστών ρομαντικών μέχρι τα ναυάγια στην Αγία Κυριακή, το Τρίκερι και κατά μήκος του υφάλου του Λευτέρη, για να αναφέρουμε λίγα.

Καλή ύφαλος! Είναι αξιοσημείωτο!
Ο υφάλων στο Φάρο Τρίκερι στηρίζεται σε λευκή άμμο και τα διαφανή νερά φέρνουν όλη τη μαγεία τους σε υπέροχη θέα. Τα αστερίες, τα σφουγγάρια και τα κελύφη σπρώχνουν για θέση πάνω στα βράχια. τα κοράλλια και τα λουλούδια της θάλασσας προσφέρουν μια ποικιλία χρωμάτων. Και όχι, δεν θα βιώσετε όλα αυτά μόνο! Τα κοπάδια ψαριών, και ίσως ένα δελφίνι ή μια χελώνα ή δύο, θα έρθουν μαζί σας για να κολυμπήσουν μια ζωή.

Βυθιστείτε στον καταπληκτικό κόλπο του Παγασητικού.

 

Pelion22


mapofarea1

Ο Παγασητικός κόλπος είναι κλειστή και σχετικά αβαθής θάλασσα που σχηματίζεται ανάμεσα στην κύρια ελληνική χερσόνησο και την χερσόνησο του Πηλίου. Στον μυχό του κόλπου, βρίσκεται το λιμάνι του Βόλου.

Ο κόλπος έχει έκταση περίπου 175 τετρ. χλμ. και μέγιστο βάθος 102 μ. Το άνοιγμα (είσοδος) του κόλπου περιορίζεται νότια, προς τον Ευβοϊκό κόλπο και το Αιγαίο πέλαγος, ανάμεσα στο ακρωτήριο Τρίκερι, της Μαγνησίας, (ανατολικά), και το ακρωτήριο Σταυρός της βορειοανατολικής χερσαίας λωρίδας της Φθιώτιδας (δυτικά), διατηρώντας άνοιγμα μόνον 4 χλμ.

Οι παραλίες του Πηλίου τόσο από τη μεριά του Αιγαίου Πελάγους όσο και από τη μεριά του Παγασητικού, φημίζονται για τα καταγάλανα καθαρά νερά, και πολλές έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Παγασητικός είναι θερμή θάλασσα και οι βουτιές μπορούν, καιρού βέβαια επιτρέποντος, να φτάσουν μέχρι και τα μέσα του φθινοπώρου. Με δυο λόγια, θα σας παρουσιάσουμε τις πιο γνωστές παραλίες της περιοχής για να έχετε επιλογές για τα μπάνια του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη.

 1 νέα 1024x576 2 νέα 1024x576

12 Αντιγραφή 1024x768shutterstock 58727461 1024x683

Υπάρχουν παραλίες για όλες τις προτιμήσεις. Ήσυχες ή κοσμικές. Με αμμουδιά ή βότσαλο. Από τη μεριά του Παγασητικού Κόλπου μπορείτε να επιλέξετε να κολυμπήσετε στα εξής μέρη:

Κάτω Λεχώνια
Αφήνοντας τον Βόλο και την Αγριά, είναι η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε. Μόλις 10xλμ. από τον Βόλο στον παραλιακό δρόμο προς το Πήλιο. Το μπάνιο εδώ συνδυάζεται με καφέ ή ποτό καθώς υπάρχουν αρκετές προτάσεις διασκέδασης.

Κάτω Γατζέα
Αποτελεί το επίνειο της Άνω Γατζέα που βρίσκεται χτισμένη λίγο ψηλότερα. Η παραλία βρίσκεται μπροστά στον ομώνυμο οικισμό και έχει άμμο με ψιλό βοτσαλάκι.

Συκιά
Δίπλα σχεδόν από τον οικισμό της Κάτω Γατζέα, βρίσκεται η παραλία της Συκιάς. Χαρακτηριστικό της τα δέντρα που φτάνουν μέχρι την παραλία και προσφέρουν σκιά στους λουόμενους.

Πλατανιδιά
Μικρή παραλία στον ομώνυμο οικισμό.

Καλά Νερά
Από τις πιο γνωστές παραλίες στη μεριά του Παγασητικού Κόλπου. Οργανωμένη αμμουδερή αρκετά μεγάλη παραλία 20xλ. από τον Βόλο. Υπάρχουν ξαπλώστρες και πολλά μέρη για φαγητό, ποτό καθώς και για διαμονή.

Κορόπη (ή Μπούφα)
Η Μπούφα είναι η μεγαλύτερη παραλία του Πηλίου και βρίσκεται ανάμεσα στα Καλά Νερά και την Άφησσο. Συγκεντρώνει κάθε χρόνο πολλούς παραθεριστές. Έχει πολύ καθαρά νερά, χρυσαφένια άμμο, αρκετά δέντρα στην άκρη της και βρίσκεται μόλις 25xλμ. από την πόλη του Βόλου.

 


 

Άφησσος
Στο πολύ γνωστό τουριστικό θέρετρο της Αφήσσου, υπάρχουν αρκετές παραλίες με πιο γνωστές την παραλία Αμποβός, το Λαγούδι, την Καλιφτέρη, την Αγία Ευθυμία, την Ραζή κ.ά. Οι περισσότερες έχουν ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Η Άμποβος και η Καλιφτέρη είναι οργανωμένες παραλίες με θαλάσσια σπορ και βρίσκονται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Η παραλία Λαγούδι είναι πιο ήσυχη και με βοτσαλάκι. Χαρακτηριστικά τα δέντρα πάνω από την παραλία που προσφέρουν σκιά και δροσιά το καλοκαίρι. Επίσης και η παραλία Ραζή δε διαθέτει οργάνωση. Είναι όμως πολύ ήσυχη και καθαρή.

Λεφόκαστρο
Όμορφη, ήσυχη παραλία με άμμο και λεπτό βοτσαλάκι. Η πλούσια βλάστηση της περιοχής φτάνει μέχρι τη θάλασσα και χαρίζει πολύ όμορφες εικόνες στον επισκέπτη. Απέχει 33 χιλιόμετρα από τον Βόλο.

Παραλία Κάλαμος
Μπροστά από τον παραθεριστικό οικισμό του Καλάμου, 45 περίπου χιλιόμετρα από τον Βόλο, βρίσκεται η όμορφη, ήρεμη παραλία του οικισμού. Δεν διαθέτει καμία οργάνωση.

Παραλία Πάου
Σε ένα ήρεμο περιβάλλον, λίγο Βορειότερα από το Χόρτο βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Πάου ή οποία δε φαίνεται από τον κεντρικό δρόμο. Η πρόσβαση γίνεται μέσω της Αργαλαστής.

 

 

Τρίκερι - παραλίες
Βρίσκονται στο νησάκι Παλιό Τρίκερι. Εδώ ξεχωρίζει το ακρογιάλι της Πράσινης Αμμου με τα κρυστάλλινα νερά (30 λεπτά από το λιμάνι). Το ίδιο όμορφο σκηνικό επαναλαμβάνεται στις παραλίες Αφέτκα (όπου δεσπόζει ένα παλιό και σήμερα εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο) και Άγιος Γεώργιος. Οι δυο θαυμάσιες αυτές ακρογιαλιές προσεγγίζονται επίσης από το μοναστήρι της Παναγίας με κατηφορικό μονοπάτι.

Δυτικά από το λιμανάκι του Αϊ-Γιάννη με περπάτημα περίπου 30 λεπτών, θα βρεθείτε στην παραλία της Αγίας Σοφίας. Στην απέναντι ακτή, θα απολαύσετε τη βοτσαλωτή ακρογιαλιά του Αλογόπορου. Ερχόμενοι από Μηλίνα θα δείτε από ψηλά το "θαύμα" της Τζάστενης. Είναι δύσκολο να αντισταθείτε στη γοητεία αυτής της μοναδικής θαλασσινής γωνιάς και να μην τολμήσετε μια βουτιά στα λαχταριστά νερά της.

Όμορφο νησί κοντά στην είσοδο του Παγασητικού κόλπου, το Παλαιό Τρίκερι - Κικύνηθος η αρχαία ονομασία του - είναι ιδανικός τόπος για περιπατητές και λάτρεις της θάλασσας. Ο γραφικός οικισμός - σταθμός για όσους ταξιδεύουν με εκδρομικό σκάφος στον Παγασητικό κόλπο -, η μονή της Ευαγγελίστριας, οι μικρές δαντελωτές ακρογιαλιές και οι χαμηλοί - κατάφυτοι από ελιές - λόφοι συνθέτουν την εικόνα του νησιού, στο οποίο δεν κυκλοφορούν τροχοφόρα. Στις δυτικές ακτές του νησιού, στον όρμο της Αγίας Σοφίας, έχουν εντοπιστεί λείψανα παλαιοχριστιανικής βασιλικής. Το Παλαιό Τρίκερι συνδέεται ακτοπλοϊκώς με το Βόλο. Tο Παλαιό Τρίκερι έχει 87 κατοίκους. Η ψηλότερη κορυφή του νησιού είναι 129 μ.

Το μοναδικό κατοικημένο νησί του Παγασητικού κυριολεκτικά μοιάζει ξεκομμένο από τον έξω κόσμο. Αν έρχεστε από την Αφυσσο, το Χόρτο, τη Μηλίνα ή από τ' άλλα καλοκαιρινά θέρετρα της περιοχής, θα νιώσετε κυριολεκτικά σαν να πατήσατε σε... άλλο πλανήτη! Στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, ούτε κανένα άλλου είδους μηχανοκίνητο όχημα. Ο μόνος θόρυβος που ακούγεται είναι από τις ντιζελομηχανές των καϊκιών όταν εγκαταλείπουν, πρωί κι απόγευμα, το λιμάνι.

Η κίνηση στα μαγαζιά της προκυμαίας είναι ζωηρή, αλλά σε ρυθμούς ανθρώπινους. Αλλοδαποί και Ελληνες γίνονται μια παρέα στα καφέ και στις ταβέρνες. Κανείς δεν βιάζεται! Σε λίγο θα έχετε και εσείς αφομοιωθεί πλήρως στους ρυθμούς αυτής της φυσιολογικής, ωστόσο ξεχασμένης, καθημερινότητας.

Το ένα και μοναδικό χωριό του νησιού είναι ο Άγιος Γιάννης ή Παλιό Τρίκερι. Εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένη όλη την υποδομή. 2 ταβέρνες και μερικά καφέ. Δροσερή είναι η πλατεία με τα αρμυρίκια και τους ευκαλύπτους να τη σκιάζουν. Η εκκλησία του Αϊ-Γιάννη που έδωσε το όνομά της στο λιμανάκι, στέκει κάτασπρη από το 1786.

Αφορμή για την κτίση της Ιεράς Μονής ήταν το θαύμα της ευρέσεως της εικόνας της Παναγίας στη ρίζα μιας ελιάς. Τώρα το συντηρούν Τρικεριώτες και προσφέρουν τα δωμάτια για διαμονή (με κάποιο κόστος). Όταν επισκεφτείς το μέρος θα εύχεσαι να είχες τη δυνατότητα να μείνεις για μήνες: να ψαρεύεις, να πίνεις ελληνικό καφέ με την ανατολή του ήλιου, να κάθεσαι μέσα στην εκκλησία και να ακούς την ησυχία, να μην κάνεις τίποτα

Χτισμένο το 1835 – δέκα χρόνια μετά την ανακάλυψη θαυματουργής εικόνας μέσα σε ρίζα ελιάς – στέκεται με τις κεραμιδένιες στέγες του σαν κόκκινη φούντα πάνω από τον πράσινο ελαιώνα και τα ήσυχα νερά.

Η μονή κτίστηκε μετά την ανεύρεση της εικόνας της Παναγίας από έναν μοναχό, τον Δαμιανό, που ζούσε στο μοναστηράκι του Τιμίου Προδρόμου, στο λιμάνι. Στο μεγάλο συγκρότημα εντυπωσιάζουν τα 100 κελιά που είναι κτισμένα σε δυο επίπεδα γύρω από το καθολικό και στα οποία έμεναν αρχικά λίγοι μοναχοί και χωρικοί από το γειτονικό Τρίκερι που έρχονταν το φθινόπωρο για τη σοδειά της ελιάς. Ζούσαν όμως εδώ και το καλοκαίρι επειδή εδώ υπήρχε περισσότερο νερό από απέναντι...

Μια μαρμάρινη επιγραφή στην είσοδο του μοναστηριού μας θυμίζει την πιο θλιβερή περίοδο για τη Μονή, όταν ήταν τόπος εξορίας αριστερών στον εμφύλιο. Από το 1948 ως το 1953 περίπου 5.000 γυναίκες πέρασαν από τους ελαιώνες και τα κελιά της Μονής (στα κελιά έμεναν κυρίως φύλακες και αυτές σε σκηνές) μεταξύ των οποίων η Ρόζα Ιμβριώτη και η Αλέκα Παϊζη. Μετά το 1950, οι εξόριστες μετέτρεψαν πολλά από τα κελιά σε «εργαστήρια» –μοδιστράδικα, τσαγκαράδικα, παπλωματάδικα– έκαναν ατελιέ ζωγραφικής όπου δίνονταν και διαλέξεις ή μάθαιναν η μια στην άλλη γράμματα και τέχνες.

Γύρω από το καθολικό τα ωραία κελιά με τοξωτά ανοίγματα μας χαρίζουν ανακουφιστική τη σκιά τους. Να ξεϊδρώσουμε...Εδώ έμεναν ο Τρικεριώτες τον καιρό της συγκομιδής της ελιάς, στα χρόνια της ειρήνης. «Εδώ αδειάζει το μυαλό σου» λέει ο επιστάτης Στάθης Γιωργανιός κοιτώντας τον πυκνό ελαιώνα που βουίζει από τα τζιτζίκια.

Κάτι τέτοιο θα σκέφτηκε και ένας από τους διασημότερους επισκέπτες της περιοχής όταν έκανε στο μοναστήρι έναν πρωτοποριακό για την εποχή του ξενώνα. Ο Αλφόνς Χοχάουζερ ήρθε εδώ τη δεκαετία του ‘30 με σκοπό να βυθομετρήσει την περιοχή για τα γερμανικά υποβρύχια, λένε κάποοι στο χωριό. Επιστρέφει, μετά το ’50, νοικιάζει τα μισά κελιά της Μονής, τα διακοσμεί λιτά – δεν υπάρχει νερό και ρεύμα –φουρνίζει ψωμί, μαγειρεύει παραδοσιακά και από Ιούλιο ως Σεπτέμβριο φιλοξενούσε επώνυμους, από καθηγητές πανεπιστημίου ως και τη Γκρέτα Γκάρμπο λένε....

Ο δαιμόνιος Αυστριακός, παντρεύτηκε την τρικεριώτισσα οικονόμο του και πολύ αργότερα κατηγορήθηκε στην δικτατορία για κατάσκοπος. Διώχθηκε από το Τρίκερι, έστησε ανάλογο ξενώνα στο βόρειο Πήλιο, και όταν αρρώστησε από καρκίνο ανέβηκε το 1982 με χιονοθύελλα στο Πήλιο και πέθανε εκεί.

Γλάρος

 ΕλλάδαΕλλάδα

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Top
No Internet Connection
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα. Η χρήση του ιστότοπου yachting-themis-iv.gr προϋποθέτει την πλήρη αποδοχή των cookies που χρησιμοποιούμε. More details…